Warmte-koude wonder in Duitsland

Datum
10-07-2015

Deckers Champignons demonstreert warmte-koude wonder van Cofely Refrigeration

Cofely Refrigeration is in het weekend van 11 en 12 juli present op de open dag van Deckers Champignons, een champignonteler in Hessen. Het is een toonaangevend bedrijf in de regio, met ruim driehonderd medewerkers en een jaaromzet van 40 miljoen euro. Aan relaties van Deckers en aan agrarische ondernemers uit de omgeving laten we zien hoe we voor Deckers nog betere resultaten behalen. 

Voor Deckers besparen we jaarlijks voor tienduizenden euro’s aan energiekosten. Dit dankzij de warmte-koude installatie die wij speciaal voor Deckers hebben ontworpen. Deze installatie maakt gebruik van een waterbron, waarmee teeltruimten, opslagruimten en werkruimten worden gekoeld. Vrijkomende warmte wordt gebruikt voor het ontvochtigen van teeltruimtes en het verwarmen van water. Resterende warmte wordt ondergronds opgeslagen. Voor verwarming van gebouwen zijn dus geen olie en gas meer nodig. 

Daarnaast is de bewaartijd van champignons met vijf tot tien dagen zonder meetbaar verlies van kwaliteit en gewicht. 

Wilt u meer weten over dit project? Op 12 juli bent u van harte welkom bij Deckers Champignons: Deckers Bürstadt Pilz KG, zur Biogaanlage 2, D68642  Bürstadt.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen of meer lezen in de projectleaflet.

Gerelateerde thema’s