Onderzoek

Hoogwaardige technologie voor hoogwaardig onderzoek

Vrijwel alle klimatologische omstandigheden voor zaadveredeling, het testen van zaden en zaadopslag, zijn te simuleren in onze klimaatkamers. ENGIE combineert brede toepassingsmogelijkheden met een zeer geringe tolerantie, grote stabiliteit en hoge betrouwbaarheid.

Geringe toleranties

Zo is het nabootsen van een natuurlijk dag- en nachtritme mogelijk zonder grote schommelingen in temperatuur, licht en RV. Het regelen van luchtsnelheden zorgt voor een optimaal luchtdebiet. Zuurstof en CO2 komen nauwkeurig beschikbaar, zodat onderzoekers gericht kunnen sturen op bijvoorbeeld fotosynthese en de verwerking van assimilaten. 

Reproduceerbaar onderzoek

Proeven die worden uitgevoerd in onze klimaatkamers, zijn honderd procent reproduceerbaar. Niet alleen testen wij vooraf alle specificaties, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-beheersing, lichtintensiteit, luchtbeweging en watergift. We valideren ook onze aangelegde klimaatkamers samen met opdrachtgevers.

Hoogwaardige technologie

Het ontwerpen van klimaatkamers doen wij in nauw overleg met onze opdrachtgevers. Voor het volledig vervullen van wensen selecteren wij de beste componenten, technologie en materialen. Zo maken wij voor de automatisering van klimaatkamers gebruik van een erkend en betrouwbaar industrieel open source platform. Dit platform laat zich moeiteloos verbinden met andere ICT systemen binnen uw bedrijf.