Kennisdocument Aardappelbewaring Header

Kennisdocument aardappelbewaring

Wilt u weten hoe u minder indroging en meer opbrengst kunt realiseren dankzij volledig mechanisch koelen? Vraag hieronder het gratis kennisdocument aan. 

Waarom dit kennisdocument?

In ons kennisdocument 'Innovatie: nieuwe bewaartechnologie voor aardappelen' vindt u alles over de techniek en resultaten in de praktijk. Vul onderstaand formulier in en wij sturen u het document toe.

Kennisdocument Aardappelbewaring Cover

Introductie uit het kennisdocument

"De buitenlucht die u gebruikt bij het drogen en bewaren biedt weinig perspectief. Door klimaatverandering krijgt u steeds vaker te maken met onvoorspelbare weersomstandigheden. Vocht en wisselingen in temperatuur en CO2 kunnen de aardappelen aantasten en zorgen voor indroging. Ook de kans op rotnesten, drukplekken en schilafval wordt groter. Gaan uw aardappelen eenmaal in kwaliteit achteruit, dan voldoen deze vaak niet meer aan de steeds hogere eisen van afnemers. En leveren ze minder op. Dat kan beter en slimmer.

ENGIE Refrigeration – voorheen bekend als Zephyr, GTI en Cofely – komt met de ultieme oplossing voor dit vraagstuk. Met dank aan onderzoek van Aeres Hogeschool Dronten biedt ENGIE u een compleet nieuwe en innovatieve manier van aardappelbewaring. In iedere fase – drogen, wondhelen, inkoelen, bewaren en opwarmen – waarin het product zich bevindt, selecteert het systeem een optimaal bewaarprogramma met de juiste luchtvochtigheid en temperatuur. Hiermee bepaalt niet de buitenlucht de kwaliteit van het product, maar heeft u zelf de controle over kwaliteit.

Dit kennisdocument van ENGIE omschrijft hoe u met de nieuwe ontwikkeling in bewaartechnologie de juiste balans vindt tussen opslag en kwaliteit, energieverbruik en duurzaamheid. En tot wel minder dan 3% indroging realiseert. Het concrete en inspirerende praktijkvoorbeeld en resultaten van onderzoek naar de beste bewaarcondities tonen de meerwaarde van deze nieuwe en innovatieve manier van aardappelbewaring."

Direct meer weten? Neem contact op met Henk Tebben.

Henk Tebben
Henk Tebben
Agro | Bewaring | Horticulture