Kennisdocument Aardappelbewaring Header

Kennisdocument aardappelbewaring

Wilt u weten hoe u minder gewichtsverlies en meer opbrengst kunt realiseren dankzij intelligent mechanisch koelen? En tegelijk het gebruik van kiemremmers kunt minimaliseren? Vraag hieronder het gratis kennisdocument aan. 

Waarom dit kennisdocument?

In ons kennisdocument 'Intelligente bewaartechnologie voor aardappelen' vindt u alles over de techniek en resultaten in de praktijk. Vul onderstaand formulier in en wij sturen u het document toe.

KENNIS~4

Introductie uit het kennisdocument

"Als aardappelteler of handelaar wilt u uw aardappelen zo goed mogelijk kunnen bewaren. Met minimaal gewichtsverlies en zo veel mogelijk behoud van productkwaliteit. Maar hoe?

De buitenlucht die u gebruikt bij het drogen en bewaren biedt weinig perspectief. Door klimaatverandering krijgt u steeds vaker te maken met onvoorspelbare weersomstandigheden. Vocht en wisselingen in temperatuur en CO2 kunnen de aardappelen aantasten en zorgen voor gewichtsverlies. Ook de kans op rotnesten, drukplekken en schilafval wordt groter. En door het verbod van chemisch kiemremmingsmiddel chloorprofram wordt het lastiger om op te treden tegen kiemvorming. Gaan uw aardappelen eenmaal in kwaliteit achteruit, dan voldoen deze vaak niet meer aan de steeds hogere eisen van afnemers. En leveren ze minder op. Dat kan beter en slimmer.

Equans komt met de ultieme oplossing voor dit vraagstuk. En biedt u een intelligente en bewezen manier van mechanische aardappelbewaring. In iedere fase – drogen, wondhelen, inkoelen, bewaren en opwarmen – waarin het product zich bevindt, selecteert het systeem een optimaal bewaarprogramma met de juiste luchtvochtigheid, temperatuur en hoeveelheid CO2. Hiermee bepaalt niet de buitenlucht de kwaliteit van het product, maar heeft u zelf de controle over productkwaliteit.

Dit kennisdocument van Equans omschrijft hoe u met slimme bewaartechnologie de juiste balans vindt tussen opslag en kwaliteit, energieverbruik en duurzaamheid. De concrete en inspirerende praktijkvoorbeelden tonen de meerwaarde van deze intelligente manier van aardappelbewaring: behoud van productkwaliteit, verrassend energiezuinig en met fors minder CO2-uitstoot."

Direct meer weten? Neem contact op met Henk Tebben.