Beste kaaskwaliteit met gelijkmatige luchtverdeling

Beste kaaskwaliteit met gelijkmatige luchtverdeling

De bio-Schaukäserei in Münster is de droom van ‘meester in de zuivel’ Ann-Paulin Söbbeke.

  • 21 maart 2019

Hier produceert en rijpt ze drie soorten biologische kaas: Gouda Oud, Gouda Jong en Rotschmiere kaas. ENGIE Refrigeration bouwde de luchtbehandelings- en koelinstallaties voor de drie kaasrijpingsruimtes, een koelcel en een pekelbad. Ook zorgde ENGIE voor koeling van de kantoren en het restaurant van de Hafenkäserei. De restwarmte uit het koelproces wordt hergebruikt.

Slider image
Slider image
Slider image

Hoge aanpassingskosten voorkomen

Door al vroeg aan te sluiten bij het bouwproces van de fabriek wist Frau Söbbeke hoge aanpassingskosten achteraf te voorkomen. In de bouwtekeningen bleek namelijk dat de plafonds een meter te laag waren voor de plaatsing van de luchtverdeelsystemen. ENGIE tackelde het probleem voortijdig. In onze referentiecase zoomt senior projectleider Gert Boersma in op het bouwproces, de technische installaties en resultaten in deze bijzondere bio-kaasfabriek. 

Lees hier de referentiecase.