Jong talent strijdt om wereldtitel

Datum
26-09-2017

Robin Smets vertegenwoordigt Team NL in het beroep koude- en luchtbehandelingstechniek tijdens de WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor beroepen.

Vandaag vertrekt onze collega Robin Smets naar de Worldskills in Abu Dhabi waar hij Team NL in het beroep koude- en luchtbehandelingstechniek vertegenwoordigt. Robin bouwt een complete koeltechnische installatie. Vervolgens worden er storingen in de koelinstallatie aangebracht die hij binnen een bepaalde tijd moet opsporen en verhelpen. 

Robin neemt het op tegen de 22 winnaars van de andere landenwedstrijden. In totaal strijden bijna 1.300 jonge vakmannen en vakvrouwen om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement van de wereld en een mooie promotie van het beroepsonderwijs.

Zelf volgt Robin de beroepsopleiding servicemonteur aan het Koning Willem 1 college in Den Bosch. Daarnaast werkt hij bij ENGIE Refrigeration in Panningen als aankomend (service)monteur.

Veel succes Robin!

 

Gerelateerde thema’s