Lamb Weston op VMT.nl over belang kwaliteit aardappels

Datum
10-01-2017

Van grote invloed op het productieproces van de aardappelverwerker: rot.

Vooral omdat rot vaak onverwacht in een partij aanwezig is. De verwerkende industrie is voor de kwaliteit van aardappels echter afhankelijk van akkerbouwers. Die op hun beurt weer afhankelijk zijn van het weer dat in hoge mate de kwaliteit van de oogst in de bewaarfase bepaalt.

Het nieuwe bewaarsysteem van ENGIE, aardappelen langer kunnen bewaren zonder kwaliteitsverlies, is daarom niet alleen interessant voor de akkerbouwers zelf. Ook de verwerkers van de aardappelen profiteren van de minimale indroging en hogere kwaliteit die jaarrond geleverd kan worden. 

VMT, het platform voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie, publiceerde een artikel over de innovatieve bewaaroplossing. Lamb Weston / Meijer licht toe wat de voordelen voor de verwerkende industrie zijn. 

... “Een mindere kwaliteit aardappel is van grote invloed op het productieproces. Vooral als dit onverwacht is.” aldus Sjaak Aben, Agronomist bij Lamb Weston / Meijer. “Voor de totale keten is rot de grootste verliespost. Iedere cel die door rot niet geschikt meer is voor verwerking is er een te veel, waardoor soms de waarde die reeds in de aardappel gestopt is verloren gaat. Maar ook het verminderen van de drukplekken en in mindere mate kiemen, levert ons als verwerker veel voordeel op.” ...

Gerelateerde thema’s