Restwarmte benutten bij Top Fresh

Datum
20-06-2016

Zaterdag 25 juni opent Top Fresh, specialist in de handel, teelt en verwerking van wortelen, feestelijk haar nieuwe bedrijfspand. Tijdens de open dag hebben klanten en relaties de gelegenheid om een kijkje te nemen in het nieuwe pand. Ook ENGIE Refrigeration is aanwezig als leverancier van de koude én de warmte.

In het nieuwe bedrijfspand van Top Fresh leverde ENGIE Refrigeration de koelinstallatie voor behoud van de kwaliteit van de wortels tijdens het totale verwerkingsproces. Van de koelcellen voor de ontvangst van het ruwe product tot aan de tijdelijke stalling van het gewassen product. En van de verwerkingsruimte waarin het product geraspt, gesneden en teruggekoeld wordt tot aan de expeditieruimte, vanwaar het product vertrekt naar de retailers.

Bij koelprocessen komt veel warmte vrij. Warmte die Top Fresh nu duurzaam inzet voor het verwarmen van de kantoren en de kantine. Marcel Bennink, projectleider ENGIE Refrigeration, vertelt meer over de installatie en het benutten van de restwarmte in het magazine dat Top Fresh ter gelegenheid van de opening heeft laten maken. 

Marcel Bennink: “… Zo heeft Top Fresh niet alleen haar koelprocessen zo ingericht dat de productkwaliteit maximaal behouden blijft, maar maakt het bovendien een flinke stap in verduurzaming, wat vervolgens ook nog eens forse besparing op de energiekosten oplevert.” 

Gerelateerde thema’s