Home Heemskerk Header

Kennissessie: Duurzame invulling van de warmte%%%behoefte voor de voedselverwerkende industrie

Een drukbezochte online kennissessie over hergebruik restwarmte en inzet warmtepompen. Het blijft mooi om te zien dat duurzaamheid bij veel (voedselverwerkende) bedrijven hoog op de agenda staat. De voedselverwerkende industrie was dan ook breed vertegenwoordigd; van groenten en grondstoffen tot verwerkers van vlees en zuivel.

De brede interesse voor de sessie laat ook zien dat er veel vragen en uitdagingen zijn die ons dagelijks bezig houden. Een sterk oplopende CO2-prijs, nieuwe regelingen om investeringen in duurzaamheid te stimuleren en technologische doorbraken die de mogelijkheden voor het verduurzamen van het industriële proces vergroten. Zomaar een paar recente ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de snelheid van de energietransitie van de voedselverwerkende industrie.

Is een mogelijke versnelling van de energietransitie nu kostbaar of kansrijk? En kan de integratie van industriële warmtepomptechnologie als één van de diverse technologische oplossingen hierbij interessant zijn? Op die vragen gaven de specialisten van ENGIE een antwoord.

Wat kwam er aan bod
Tijdens de sessie namen drie specialisten van ENGIE de deelnemers aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden mee in de laatste stand van zaken rondom het terugwinnen en opwaarderen van warmte.

Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden praatten drie specialisten van ENGIE de deelnemers bij over de laatste stand van zaken rondom het terugwinnen en opwaarderen van warmte:

  • Technische mogelijkheden - Erik Hoogendoorn, Manager Techniek en Innovatie, vertelde over de laatste technische ontwikkelingen en praktische toepassingen.
  • Rekenvoorbeelden uit de praktijk - Jos Vroom, specialist industriële warmtetechnologie, nam de deenemers aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden mee in de aanpak, resultaten en terugverdientijden.
  • Subsidiemogelijkheden - Cees Westzaan, subsidie specialist – wees de weg in het woud van subsidies en duurzame investeringsmogelijkheden.

Meer weten over de voordelen van het terugwinnen en opwaarderen van restwarmte voor uw bedrijf? Vraag het gratis kennisdocument ‘Duurzame invulling van warmtebehoefte’ op.