Themadag Ui 2020 Nieuws Header

Klimaatverandering en condensdrogen op themadag uien

  • 06 januari 2020

"Biedt klimaatverandering kansen voor de Nederlandse Ui?", dat is centrale vraag tijdens de jaarlijkse 'Themadag Uien' van Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland. Dit jaar op woensdag 8 januari 2020, vanaf 9 uur in De Meerpaal te Dronten.

In de ochtend is er een interessant programma met diverse sprekers. Na het ochtendprogramma wordt de hacheemaaltijd geserveerd en kunt u de beurs bezoeken.

Op de beurs is ook ENGIE Refrigeration weer aanwezig. Aansluitend op de uitdagingen die klimaatverandering met zich mee brengt praten onze collega’s u graag bij over de mogelijkheden van condensdrogen.

Condensdrogen – ook wel koeldrogen genoemd – werkt onafhankelijk van buitenlucht. U bent niet langer afhankelijk van fluctuerende buitenluchtcondities en gaskachels zijn verleden tijd. De condensdroger is een koude- en warmteinstallatie in één. Uw uien drogen tweemaal zo snel, duurzaam, met behoud van kwaliteit én een forse verlaging van energiekosten. Wat dat oplevert? Een beter behoud van de kwaliteit van de uien en fors lagere energiekosten. Oftewel, meer winst.

Nieuwsgierig? We zien u graag in Dronten.

 

Kennisdocument condensdrogen
Alvast benieuwd naar de visie van ENGIE Refrigeration op mechanische bewaring? Vraag dan nu het gratis kennisdocument ‘Condensdrogen: weersonafhankelijk drogen en bewaren’ aan.

Meer over het programma van de themadag vindt u in de uitnodiging van de LNCN.