Invriestechnologie

Ultrasnel invriezen en navriezen met maximaal behoud van kwaliteit van uw product

Invriestechnologie

Kansen voor een betere bedrijfsvoering zijn belangrijk voor elke ondernemer. Met moderne invriestechnologie voor voedselproducten verbeteren wij aantoonbaar uw productkwaliteit en uw productieproces. Tegelijk verlaagt onze verbeterde invriestechnologie de kosten voor verwerking en opslag van uw producten.

Kwaliteitsbehoud dankzij verbeterde invriestechnologie

Ultrasnel invriezen en navriezen (glaceren) is beter voor de celstructuur van uw vis, vlees of groente dan conventionele invriestechniek. Vocht en belangrijke voedingsstoffen blijven in het product aanwezig. Er treedt minder indroging op. Niet alleen de kwaliteit, maar ook het volume van uw product blijft behouden. Dat heeft een gunstig effect op uw opbrengsten.

Kennis invriestechnologie en ervaring branches

Van elk product kennen wij de eigenschappen voor perfect invriezen. Het soort product, de dikte, de verpakking, allemaal factoren die meespelen bij het perfecte invriezen. Hoe beter dat gebeurt, hoe hoger uw opbrengst en hoe beter de prijs die u ervoor krijgt. Onze kennis van invriestechnologie in diverse branches en onze ervaring gebruiken wij om een vriesinstallatie te ontwerpen die volledig is afgestemd op uw producten en de manier waarop u deze verwerkt. Wij testen uw installatie vooraf, zowel in ons laboratorium als in uw bedrijf en toetsen de techniek aan de gewenste kwaliteit van uw eindproduct. Weten wat de resultaten van onze verbeterde invriestechnologie voor uw product betekenen? Neem contact op met Chris Muller.

Standtijd- en efficiencyverbetering dankzij onze invriestechnologie

Met onze invriestechnologie verdubbelen wij standtijden van uw vriesinstallatie. Ook de invriestijd wordt minder. Door beperkte ijsvorming realiseren wij langere standtijden, die leiden tot aanzienlijke verhoging van uw productiviteit. Daarnaast zijn onze installaties ontworpen om reiniging snel en eenvoudig uit te voeren. Onze invriestechnologie krijgt de hoogste scores bij HACCP-keuringen.

Duurzaam invriezen en energiebesparing

Ultrasnel invriezen vraagt aanzienlijk minder energie, zonder verlies van prestatie. Een besparing tot 20 procent op uw energieverbruik is mogelijk. Onze vriesinstallaties maken gebruik van natuurlijke koudemiddelen, oftewel duurzame invriestechnologie. Daarmee draagt uw onderneming aantoonbaar bij aan de verduurzaming van de voedselketen. Uw bedrijf is daarmee klaar voor nieuwe regelgeving die synthetische koudemiddelen verbiedt. Wilt u meer weten over het uitfaseren van synthetische koudemiddelen? Lees meer op www.uitfaseren.nl.

 

Automatisering met onze invriestechnologie

Onze IT-specialisten ontwikkelen software om uw vriesinstallatie volledig af te stemmen op uw overige installaties en productieprocessen. Daardoor sluit het invriezen van uw producten naadloos aan bij uw gehele bedrijfsvoering. Integratie met andere processen als kistkantelaars, tranportbanden en aanvoermachines is mogelijk. Zo bestuurt u uw hele invrieslijn met een druk op de knop. Aanpassing of vervanging van uw software is onnodig. 

Wilt u weten hoe wij dit alles in de praktijk brengen? Lees de case van Rode Vis bij onze referenties.