Uitfaseren synthetisch koudemiddel

Europa heeft wetgeving aangenomen voor het terugdringen van synthetische koudemiddelen. Wat betekent dit voor u als ondernemer?

Draait uw koel- of vriesinstallatie op een synthetisch koudemiddel? Dan krijgt ook u te maken met Europese regelgeving over het uitfaseren van dit koudemiddel. De Europese Commissie heeft hierover wetgeving aangenomen. De wetgeving voorziet in: 

  • Het terugdringen van het gebruik van synthetisch koudemiddel door de productie van deze middelen af te bouwen en op termijn zelfs te verbieden.  
  • Het terugdringen van het aantal lekkages van koel- en vriesinstallaties met een F-gas door meer verplichte lekcontroles.

Hoe noodzakelijk koeling ook is voor uw productieproces, de regels over uitfaseren gelden ook voor u, ongeacht de sector waarin u actief bent. De overheid ziet toe op de naleving van deze uitfasering van synthetisch koudemiddel. 

Advies bij synthetisch koudemiddel

Wij adviseren u om na te gaan of uw koel- of vriesinstallatie gebruik maakt van een synthetisch koudemiddel en welke consequenties dit heeft voor het gebruik van uw installatie en het onderhoud er van. Meer informatie over het uitfaseren van synthetisch koudemiddel vindt u op onze website www.uitfaseren.nl. Hier hebben wij alle informatie over de wetgeving en gevolgen van het gebruik van synthetisch koudemiddel voor u gebundeld. 

Natuurlijk koudemiddel, het duurzame alternatief

Gelukkig zijn er alternatieven voor synthetisch koudemiddel, zodat de continuïteit van uw bedrijf geen gevaar loopt. Steeds meer ondernemers stappen over naar een oplossing met natuurlijk koudemiddel, zoals CO2, propaan en ammoniak.

Het gebruik van natuurlijk koudemiddel kan aanmerkelijke voordelen voor uw bedrijf opleveren. Zoals een lagere energierekening, die tot wel 40% besparing kan leiden. Ook kunt u gebruikmaken van interessante fiscale regelingen voor duurzame investeringen. Een oplossing met natuurlijk koudemiddel helpt in sommige gevallen bovendien het kwaliteitsverlies van het gekoelde of ingevroren product te verminderen. Tenslotte draagt u met het gebruik van natuurlijk koudemiddel aantoonbaar bij aan een duurzame productieketen. En dat kan zeer belangrijk zijn voor uw klanten of afnemers. 

Hulp bij uitfaseren synthetisch koudemiddel?

Graag helpen wij u om uw bedrijf tijdig aan te passen aan de nieuwe wet- en regelgeving over de uitfasering van synthetisch koudemiddel. Wij begrijpen dat een investering in een nieuwe koel- of vriesinstallatie niet altijd gelegen komt. Waar nodig reiken wij u de helpende hand bij financieringsvraagstukken en bieden u aantrekkelijke financieringsmogelijkheden. Wij zijn overtuigd van de waarde die onze technologie heeft voor zowel het milieu als voor uw bedrijfsvoering. Samen met u zetten wij hier graag onze schouders onder en begeleiden we u bij de uitfasering van synthetisch koudemiddel in uw organisatie.