Agro

Innovatief bewaren met fors hogere opbrengst

  • Behoud van productkwaliteit
  • Buitenluchtonafhankelijk
  • Constante bewaarcondities
  • Langer bewaren
  • Minder dan 3% indroging
  • Tweemaal zo snel drogen
  • Fors hogere opbrengst
  • Fors lagere energiekosten
Branche Agro

Innovatieve bewaarsystemen

Als akkerbouwer wilt u uw producten na de oogst zo goed mogelijk drogen en bewaren, met behoud van kwaliteit. Maar het klimaat verandert en het weer is minder goed voorspelbaar. Uw producten langer bewaren zonder in te boeten op kwaliteit wordt steeds lastiger. Met het verbod op de chemische kiemremmer chloorprofam staat u opnieuw voor een uitdaging. Daarmee groeit de vraag naar nieuwe inzichten en grip op schommelingen in temperaturen, luchtvochtigheid en CO2. ENGIE Refrigeration heeft diverse bewaarsystemen ontwikkeld met volledig mechanische koeling. Hiermee blijven de bewaarcondities gedurende het gehele jaar gelijk.

Vraag het kennisdocument aan

Meer weten over onze innovatieve bewaartechnologie voor aardappelen?

Vraag het kennisdocument aan
Vraag het kennisdocument aan

Tweemaal zo snel uien drogen en bewaren, zonder afhankelijk te zijn van buitenlucht?

Vraag het kennisdocument aan

Jaarrond constante bewaarcondities

Onze innovatieve bewaarsystemen zijn volledig mechanisch en worden toegepast in een vrijwel geheel gesloten omgeving. Hiermee kunt u agroproducten drogen en bewaren, onafhankelijk van de buitenlucht. U bent dus niet langer afhankelijk van de weersomstandigheden. Juist door het elimineren van de buitenlucht kunt u secuur sturen op de ideale droog- en bewaarcondities. 

Agro & Warmteterugwinning

De restwarmte uit de koudecentrale en diverse koelinstallaties kunt u hergebruiken voor andere processen waarbij warmte nodig is, zoals reinigingswerkzaamheden. ENGIE biedt hiervoor de technologie om warmte op te vangen en gericht in te zetten bij een andere processen. Restwarmteterugwinning resulteert al snel in aanzienlijk minder energiekosten per jaar en minder CO2-uitstoot.

Alles over Warmteterugwinning

Agro & Klimaatkamers

Wij ontwerpen klimaatkamers om het effect van veranderende omstandigheden op gewassen te onderzoeken. Maar ook om gewassen binnen en anders te kunnen telen (urban farming).

Alles over Klimaatkamers

Agro & Uitfaseren

Wij helpen agrobedrijven graag bij het uitfaseren van synthetische koudemiddelen. Omdat er vanaf 2022 geen nieuwe koelinstallaties gebouwd worden met synthetische koudemiddelen, bieden wij diverse geschikte en veilige toepassingen van een duurzamer alternatief: natuurlijke koudemiddelen. Hiermee stelt u niet alleen uw eigen productieproces veilig, maar kunt u ook profiteren van interessante fiscale voordelen.

Alles over Uitfaseren

Behoud van productkwaliteit

Tegelijkertijd bieden de mechanische bewaarsystemen een oplossing voor het verbod op de chemische kiemremmer chloorprofram. In een gesloten bewaaromgeving met mechanisch koelen houdt u controle op het product en de kiemremmers binnen. Een gouden combinatie, aangezien alternatieve (biologische) kiemremmers prijziger zijn. De constante bewaarcondities houden het product rustig, waardoor het geen warmte produceert en dus minder kiemt. Door de stabiele bewaarcondities blijft de productkwaliteit behouden, heeft u meer kwalitatief product om te verhandelen en kunt u uw producten langer bewaren. Zo kunt u beter inspelen op de prijsontwikkelingen in de markt.

Energie besparen

Naast hogere kwaliteitseisen en veranderende weersinvloeden hebben akkerbouwers te maken met strengere eisen aan de verduurzaming van productieprocessen. ENGIE Refrigeration helpt u daarbij. Zo kunnen we de mogelijkheden verkennen voor het benutten van restwarmte en het besparen en/of elimineren van gas. Diverse nieuwe maatwerkoplossingen kunnen uw energieverbruik, -kosten en CO2-uitstoot sterk verlagen. Door te investeren in energiezuinige technieken kunt u profiteren van fiscale regelingen, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE-subsidie) en gemeentelijke stimuleringsregelingen.

“Mechanische koeling leidt tot een aanzienlijk hogere opbrengst.”
- Bert Geraats
Geraats Aardappelen
Bekijk de case

Uitfaseren

Daarnaast helpen wij u graag bij het uitfaseren van synthetische koelmiddelen. Omdat er vanaf 2022 geen nieuwe koelinstallaties gebouwd worden met synthetische koudemiddelen, bieden wij diverse geschikte en veilige toepassingen van een duurzamer alternatief: natuurlijke koudemiddelen. Hiermee stelt u niet alleen uw eigen productieproces veilig, maar kunt u ook profiteren van interessante fiscale voordelen.

Mogelijkheden voor financiering

Interesse in onze oplossing, maar komt een investering in duurzame technologie u op dit moment niet gelegen? Dan biedt ENGIE u de helpende hand. Naast ontwerp en realisatie kunt u bij ons ook terecht voor de volledige financiering en exploitatie. Zo kunt u toch direct profiteren van een lagere energierekening en duurzaam ondernemen. Bekijk de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie?

Henk Tebben
Henk Tebben
Agro | Bewaring | Horticulture