Oplossing Bewaring Header

Innovatief bewaren met fors hogere opbrengst

De innovatieve bewaarsystemen van ENGIE Refrigeration zijn volledig mechanisch en worden toegepast in een vrijwel geheel gesloten omgeving. Hiermee kunt u secuur sturen op de ideale droog- en bewaarcondities van uw agroproducten. 

Lange tijd was de agrarische sector afhankelijk van de buitenlucht om gewassen te drogen en koelen. Klimaatveranderingen en het verbod op de chemische kiemremmer chloorprofam zorgen ervoor dat akkerbouwers hun producten niet langer overwinterd krijgen, zonder in te boeten aan kwaliteit. ENGIE Refrigeration heeft diverse bewaarsystemen ontwikkeld met volledig mechanische koeling, waarmee de bewaarcondities gedurende het gehele jaar gelijk blijven. Deze technologische doorbraken hebben zich met succes bewezen bij diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Lees meer over deze praktijkvoorbeelden.

Vraag het gratis kennisdocument op

Meer weten over aardappelen met een langere houdbaarheid en maximaal 3% indroging?

Vraag het gratis kennisdocument op

Interessante fiscale voordelen mechanisch koelen

Vanaf 2022 mogen er geen nieuwe koelinstallaties gebouwd worden met veelgebruikte synthetische koudemiddelen. Wij bieden diverse geschikte en veilige toepassingen van een duurzamer alternatief: natuurlijke koudemiddelen. Met de overstap naar natuurlijke koudemiddelen stelt u niet alleen uw eigen productieproces veilig, maar kunt u bovendien profiteren van interessante fiscale voordelen. Wilt u hier meer over weten? Wij adviseren u graag.

Vraag het gratis kennisdocument op

Meer weten over het onafhankelijk van buitenlucht uien drogen en bewaren?

Vraag het gratis kennisdocument op

Bewaring & Horticulture

Wij ontwerpen klimaatkamers om het effect van veranderende omstandigheden op gewassen te onderzoeken. Maar ook om gewassen binnen en anders te kunnen telen (urban farming). Zo komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar nieuwe, duurzamere en innovatieve methoden van gewasteelt. 

Alles over Horticulture

Persoonlijke en specialistische aanpak

De specialisten van ENGIE Refrigeration (voorheen Zephyr koeling, GTI Koudetechniek en Cofely Refrigeration) verbinden hun vakinhoudelijke kennis met jarenlange praktijkervaring. Kenmerkend daarbij is de persoonlijke aanpak. Zo heeft u voor iedere vraag en elk project één vast aanspreekpunt, met specifieke kennis van uw product, de ontwikkelingen in de markt en milieuwetgeving. Dat resulteert in een gezamenlijke oplossing die past bij uw bedrijf en budget en bijdraagt aan een beter bedrijfsresultaat.

Mogelijkheden voor financiering

Interesse in onze oplossing, maar komt een investering in duurzame technologie u op dit moment niet gelegen? Dan biedt ENGIE u de helpende hand. Naast ontwerp en realisatie kunt u bij ons ook terecht voor de volledige financiering en exploitatie. Zo kunt u toch direct profiteren van een lagere energierekening en duurzaam ondernemen. Bekijk de mogelijkheden.

Meer informatie:

Henk Tebben
Henk Tebben
Agro | Bewaring | Horticulture